Det kan du vinna på att köpa din hyresrätt

Har det börjat talas om ombildning av hyresrätterna i fastigheten du bor i? Kanske tycker du att det känns en aning skrämmande eftersom du trivts med att vara hyresgäst? Läs då vidare för att ta reda på vad du som bor i hyresrätt har att vinna på att bli bostadsrättsägare.

För att en ombildning ska gå så bra som möjligt krävs det emellertid kompetent hjälp. Det är alltid bra att ta hjälp av en ombildningskonsult som kan sin sak och kan ordna bästa möjliga villkor för alla. Hos https://interesta.se/ hittar du ombildningskonsulter som är redo att hjälpa till med ombildningen av din fastighet. Våga ta steget mot ett liv med friare och tryggare bostadsvillkor.

Billigare att bo

Modern,Condo,Buildings,With,Huge,Windows,In,Montreal,,Canada.Felaktigt tror många att det är billigare att bo i en hyresrätt. SCB har emellertid fastslagit att det faktiskt är billigare att bo i en bostadsrätt. Viktigt att komma ihåg är även att när du bor i bostadsrätt så betalar du till dig själv och föreningen och inte till en hyresvärd. Pengarna kommer alltså dig själv till nytta. Just detta är nog en av anledningarna till att viljan att ombilda har ökat bland hyresgäster. I dagsläget ställer sig 4 av 10 hyresgäster positiva till ett sådant förslag. Även kommunala hyreslägenheter kan bli aktuella för ombildning, något som tidigare varit ovanligt.
När en hyresfastighet ombildas finns det också något som kallas ombildningsrabatt. Det innebär att alla lägenheter värderas till huset, något som kan ge dig en 70-80% billigare lägenhet än om du köpt den för marknadsvärdet.

Större egenbestämmande

Känner du dig trött på din hyresvärds ovilja att renovera ditt kök från tidigt 90-tal, eller vill du byta golv? Då är det mycket mer fördelaktigt att bo i en bostadsrätt. Här bestämmer du själv över vilka renoveringar som ska göras och har mycket större inflytande över ditt boende. Du har också inflytande över vilka beslut som tas i huset eftersom du faktiskt äger en andel. Här kan du läsa mer om hur du skiljer sig att bo i bostadsrätt jämfört med hyresrätt i dagsläget.
Tänk också på att din lägenhet kan vara en ren investering och att du ofta har möjlighet att göra vinst när du säljer den.