Höj värdet med styling & vitvaror

Det finns en hel del knep att ta till för att öka värdet på sin bostad som ska säljas, och vissa mer eller mindre effektiva eller träffsäkra. Så om du verkligen vill säkerställa att värdet på hemmet faktiskt höjs så är det uppgradering och renovering som gäller – vilket även inkluderar att se över hemmets vitvaror.

Det finns massor av olika sätt att höja bostadens värde på inför en försäljning, både vissa saker som kräver att man lägger ut en slant och andra saker som är gratis att göra. Men vad som är avgörande för om bostadens värde faktiskt ökar är huruvida man lyckas möta förväntningarna hos spekulanterna som kommer för att lägga bud. Detta eftersom att det oftast är i budgivningen som värdet ökar, snarare än i själva utgångspriset rent krasst. Så vad ska man göra då? Det viktigaste att börja med är att se över sitt hem ur ett annat perspektiv, att försöka se sig som en potentiell köpare av hemmet och ta sig en funderare över saker som kanske bör bytas ut. Ett plus för många förstagångsköpare är till exempel att hemmets vitvaror är uppdaterade och även ingår i priset. Därför kan en god idé vara se över både kök och badrum, vilka är de rum som köpare inspekterar allra mest. Är det kanske dags att köpa en Cylinda torktumlare för att uppgradera tvättstugan och kanske även addera en kolfilterfläkt i 50-tals köket? Se över vilka möjligheter som finns och arbeta utefter dina egna förutsättningar och plånbok.

Styla hemmet inför försäljning

En annan sak som är viktig att tänka på är homestyling av hemmet. Det kan vara allt från att städa undan möbler för att skapa en luftigare känsla till att addera en färgstark planta i ett annars ganska tråkigt rum. Likaså kan det vara att fräscha upp ytskikten i hemmet och sätta upp lite extra tavlor på väggarna för att skapa en hemtrevligare känsla. Du kan även ta mäklarens råd att:

  • Anpassa hemmet efter målgruppen du tror kommer köpa hemmet
  • Bättre på det första intrycket potentiella köpare får genom att göra fint även utanför hemmet
  • Fixa alla fel och brister hemmet kan ha, såsom att måla golvlisten eller laga saker som står trasiga.