Höj värdet med trädgården

Dags att sälja din villa? Då är det hög tid att också se över hur din trädgård ser ut då denna faktiskt också är en viktig variabel när det kommer till att få upp försäljningspriset på bostaden – är trädgården inbjudande och vacker kan du höja värdet på hela din bostad.

Att sälja sin bostad är en stor affär, troligtvis den största man kommer att göra i sitt liv och då är det också med vinst man vill gå såklart. Turligt nog finns en hel del knap och tips där ute på hur man kan gå tillväga för att göra just detta, höja värdet och få ut mer vid en försäljning. I till exempel Expressen tipsar man om en rad olika saker man kan lägga fokus på såsom homestyling, rensning och annat rent kosmetiskt inne i bostaden. Man nämner även att det kan vara bra att se över hemmets ingång för att ge ett bra första intryck redan innan spekulanten kommer in i hemmet, dock kan man faktiskt göra mer än så. Vad som nämligen höjer värde på bostaden är tomten – förutsatt att den är riktigt inbjudande och välplanerad. Så ska du sälja, satsa på tomten också men gör det på rätt sätt med hjälp av ett proffs för bästa resultat. Hos till exempel Njutatradgardsdesign.se kan du anlita en trädgårdsarkitekt och det är en väl värd sak att investera i.

Lägg tid på tomten och utsidan av hemmet

Något som man skriver om i Café som ett billigt knep att ta till för att göra sitt hem mer inbjudande är att byta ut ytterdörren. Det låter kanske konstigt, men kom ihåg att en snygg säkerhetsdörr faktiskt är något som många spekulanter värdesätter. Likaså är det bra att lägga krut på att göra tomten så inbjudande som det bara går och i Residence Magazine tipsar man om att se till så den ser ordentligt städad ut, har välklippt gräsmatta och friserade buskar och träd. Plocka även bort stegar och andra saker som vanligtvis ligger och skräpar på tomten – satsa på en inbjudande atmosfär och har du en terrass eller balkong kan det vara bra att ge sig i kast med att styla dessa också!