Höj värdet på din bostad med några enkla knep

Går du runt och tänker i banor om att sälja din lägenhet? Då finns det flera saker du kan göra för att öka värdet på din fastighet. Att investera i en markis; styla om ditt badrum; eller helt enkelt undvika vissa färger på din bostad kan markant öka värdet på fastigheten.

Investera i en markis

Många som bor i radhus eller villa väljer att redan innan de flyttar installera en markis på deras bostad. En markis är en större utfällbar tygskärm som går att montera ovanför fönster, dörrar eller altaner. Om du har din uteplats i söderläge kan det vara en extra god idé att tidigt köpa och installera en markis. Det finns markiser av olika typer och sorter: en automatisk eller manuell markis. En automatisk markis reagerar på vind och regn och anpassar sig efter vädret. Medan du med en manuell markis behöver justera den själv. Läs mer om vilka markiser som finns på marknaden och vilken som passar dig. Då har du enklare att göra ett val när du väl väljer att köpa din markis.

4267881-till-saluStyla om badrummet inför din visning

Svenska Fastighetsmäklare är överens: homestyling kan öka värdet på fastigheten med upp 5-15%. Här kommer ett par enkla tips du kan göra för att piffa upp badrummet.

• Förstå din målgrupp – och ta en bild därefter.
• Använd dig av växter och grönska. Det gör rummet mer levande
• Textilier: snygga handdukar, mattor och gardiner kan göra det fulaste rummet fint.
• Byt ut toalettlocket till ett i trä
• Exklusiva tillbehör: lyxiga produkter har visat sig ha en positiv effekt hos potentiella köpare.

Färgen påverkar mycket

Vilken färg du har på ditt hus har stor påverkan i hur mycket folk är villiga att betala för din bostad. Nu har det kommit en forskningsrapport från Australien där den vetenskapligt fulaste färgen konstateras. Färgen går under namnet Pantone 448 C och har en brunaktig-ton. Till förklaringen om varför den färgen är den absolut fulaste, menar forskarna att den ger fel sinnesstämning. Något som påverkar köparen negativt. Så vad är det då som fungerar? Naturliga färger i gråskala tycks vara det givna valet, enligt rapporten.