Homestyling inför försäljning

Det går att höja värdet på bostaden med enkla – och lite mer omfattande knep. En del saker kostar lite mer att fixa, men det finns mycket billiga saker att ordna också.

Om man planerar att sälja sin bostad så finns det många saker man kan göra som höjer värdet, något som de flesta strävar efter.

Många drömmer om en välplanerad trädgårdträdgård, marksten

Det finns både större och mindre investeringar och ansträngningar att göra för att höja värdet på sin bostad. Att lägga marksten i trädgården är en lite större åtgärd, men som kan höja värdet på bostaden rejält, då många idag drömmer om en välplanerad och snygg trädgård. Plantera blommor strategiskt och gör trädgården till en plats där man vill vistas, det är en mer omfattande typ av homestyling. Att byta ut bänkskivan i köket mot trä, placera ut mycket blommor inomhus och ställa fram exklusiva tillbehör i bland annat badrum inför fotografering, värdering och visning är en enklare typ av homestyling, skriver Expressen.

Satsa på fräschhet och detaljer

I Café kan man också läsa om homestyling och där tipsas det bland annat om att man ska satsa på att det ska se fräscht ut. Är det en spricka i toaletten eller handfatet – byt ut det! Ser badkaret gammalt och daskigt ut kan man faktiskt måla om det. Sedan handlar det mycket om detaljer som ger ett intryck av lägenheten. Byt ut handtag och beslag till lyxigare varianter och släng de där gamla fula persiennerna och satsa på moderna istället.

”Bort med mörka och tunga färger som skapar en dyster stämning, in med glada och ljusa färger som skapar en positiv känsla. Sedan kan man fråga vänner om vad de tycker om lägenheten, eller fota lägenheten själv, för att få lite distans till bostaden. Det är lätt att bli hemmablind efter ett tag”, säger homestyleexperten Catarina Klampe till NVP.