Öka värdet med en renovering – mäklarens bästa tips

Vid försäljning av huset är det många aspekter att tänka på. Det som dock gäller i slutändan är att du vill ha ut så mycket som möjligt för din bostad utan att gå back. En köks- eller badrumsrenovering är ett av de säkraste korten för att få ett bättre slutpris från köparen. Detta är mäklarens tips.

Börja planera för din köks- eller badrumsrenovering god till i förväg, genom att hitta en kunnig och effektiv aktör som vet hur jobbet ska utföras. På aquabygg.se/renovering/badrumsrenovering/ får du de bästa tipsen och den bästa hjälpen med hur just ditt badrum kan göras snyggare, säkrare och samtidigt höja priset på din bostad. Alla mäklare rekommenderar att du vidtar vissa åtgärder.

förnya ett badrumViktiga aspekter för en badrumsrenovering

Många fastnar enbart för det yttre när det kommer till att förnya ett badrum, vilket inte är konstigt eftersom det estetiska är det första man lägger märke till. Men ingen kropp kan bäras upp utan en bra ryggrad, vilket i det här fallet kännetecknar bra rör. Kolla först upp om ditt badrum skulle behöva förnyelse vad rören och avlopp med mera beträffar, då det annars kan förstöra det nyrenoverade badrummet om det snart blir fuktskador eller stopp i rören. Börja inifrån och ut med andra ord.

Nästa steg är att se till de stora prylarna i badrummet det vill säga toalettstol, badkar, tvättställ, dusch och läggning av kakel, klinkers, våtrumsmatta och allt annat som kan tänkas höra till ett badrum. Här gäller det även att tänka på belysning och eventuell golvvärme eftersom det i senare skede kan vara svårt att fixa och ändra.

Stylingen säkrar köpet

Det sista steget och ett av de viktigaste för att säkerställa ett köp, eller åtminstone boosta chansen för det, är stylingen vid visningen. Här kan du vara ganska personlig men inte för utsvävande då det kan distrahera den potentiella köparen på ett negativt sätt. Håll dig till en någorlunda sober inredning så att den tilltalar så många olika människor som möjligt. Då bidrar du också till en större chans att få bostaden såld. Däremot kan du gärna visa vad man skulle kunna göra med det nya badrummet.

  • Tända den nya belysningen
  • Hänga upp passande handdukar
  • Dekorera badrumsgolvet med snygga mattor
  • Hänga upp konst eller ställa dit fina plantor