PVC-fönster ökar värdet på huset

Idag är en bostad både en levnadsgaranti, men också ett smart sätt att investera sina pengar i. Det finns en hel del smarta tips man kan ägna sig åt, både för att öka den allmänna kvaliteten på ditt hus – men öka värdet. Byt ut fönster och måla om inför försäljning, då kan du ha ökat ditt värde med flera tusen.

Om du funderar på att byta fönster hemma bör du överväga PVC-fönster. De har betydligt längre livslängd än träfönster och är dessutom kostnadseffektiva. Vänd dig till ett företag som bara erbjuder den bästa kvaliteten. PVC-fönstren ska klara våra väderförhållanden och vara kvalitetsmärkta, läs mer här. I byggahus.se rekommenderar Hans Borlin från Sveriges Tekniska Forskningsinstitut att leta efter P-märkning på PVC-fönstren:

Enligt Hans kan det vara en god idé att leta efter P-märkning på fönstret du ska köpa för att säkerställa god kvalitet. P-märkningen är också ett tecken på att fönstret inte ska innehålla ftalater.

– Vid P-märkningen ställer vi samma funktionskrav på alla fönster oavsett material. Är det P-märkt har det uppfyllt dessa krav och då ökar chansen väsentligt att det är ett bra fönster.

Snygg fasad ökar värdet

Experter och mäklare är överens om att en snygg fasad och yta ökar ditt hus värde när du ska sälja. Se till att husets fasad inte ser gammalt och omodernt ut, utan arbeta för en modern och fräsch yta. Många drömmar om det gamla torpet, men när vi väl ska köpa vill vi ha nyare hus som inte kostar en massa pengar i drift. Därför är det bra att renovera ditt hus med det i åtanke.

För att öka värdet ytterligare kan du byta ut knoppar i köket, spackla igen små hål i väggar och lägga lite extra krut på hallen. Det är nämligen det första och sista rummet som spekulanterna kommer besöka.