Renovering innan försäljning?

Den som funderar på att sälja sin bostad, tänker förmodligen på hur hen kan få priset på bostaden att stiga. En bra grej kan vara att försöka få bostaden i toppskick och kanske till och med renovera.

verktyg-bygga

I Expressen kan man läsa om hur man höjer värdet på sin bostad när man står inför en försäljning. Exempelvis lönar sig alltid småfix som tapetsering eller målning. Dessutom är det bra att fixa saker som är trasiga eller som ser lite slitna ut i bostaden. När det kommer till mer omfattande renoveringar är det framförallt köket och badrummet som man bör satsa på. Mäklare säger nämligen att ett fräscht badrum och kök hjälper till med att dra upp priset.

Renovering som lönar sig

Handlar det dock om en stor renovering som kommer kosta en hel del, kommer man i många fall inte få sina pengar tillbaka vid en försäljning. Detta är om man inte gör renoveringen själv, för då kan man hålla nere kostnaden mycket. Att ge sig på renoveringen på egen hand är alltså det allra bästa för att få en bostad som är i tipp topp skick och få tillbaka sina investeringar vid försäljningen.

Tips för renoveringen

Så vad behöver man då för att själv renovera? Till att börja med behövs rätt material och rätt verktyg från Hitachi eller ett liknande märke. Sedan behövs självklart en del kunskap om hur man faktiskt går tillväga. Känner man sig inte speciellt händig, kan det vara en dum idé att påbörja en renovering själv. Det gäller även att man har den tiden som behövs för att renovera. En renovering tar nämligen mer tid än vad man kanske kan tro och har man exempelvis inte möjlighet att ta ledigt ett par veckor från jobbet, och måste renovera på kvällar och helger, kommer renoveringen ta mycket längre tid. Läs mer.