Se upp för inbrott vid renoveringen

I full färd med att renovera hemmet för att ge det en total makeover? Då bör du vidta extra åtgärder för att skydda hemmet mot inbrott – en villa under ombyggnation i Kungsbacka fick nämligen besök av tjuvar och det slutade med att parkett till ett värde av 100 000 kronor stals.

Under sommaren är det säsong för inbrott och om du dessutom är i färd med att renovera ditt hem, vilket många gör under sommaren, är du extra utsatt för tjuvarnas fräckhet. Det är något som bevisas av inbrottet i en villa i Kungsbacka som skedde nyligen. Där var man i färd med att byta ut alla golv och använde därför rummen som inte var under renovering just nu som förråd för det nya golvet – och när mörkret la sig så slog tjuvarna till och fick med sig parkett till ett värde av 100 000 kronor.

Lönsamt för tjuvarna

Till Expressen säger polisens presstalesperson i Region Väst, Tommy Nyman, att det tyvärr är lönsamt för tjuvar att göra på detta vis. När den här typen av föremål stjäls så är allt redan packat och klart, så allt tjuven behöver göra är att ta sig in och plocka med sig prylarna. Men som tur är finns alltid sätt som man kan skydda sig på, även när hemmet är under renovering. Det hela handlar om att tänka till lite extra innan.

Tips för att undvika inbott vid renovering:

  • Rörelseaktiverade lampor – sätt upp rörelseaktiverade lampor på byggställningarna som tänds om någon rör sig i eller utanför rummen, om inget annat kan grannarna då larma.
  • Installera larm – ha aldrig ditt villalarm eller hemlarm urkopplat, och behöver du stänga av det under renoveringen ska du inte glömma att sätta igång det igen till kvällen.
  • Plocka undan verktyg – när någon renoverar så syns detta ofta utifrån då det ligger en del spridda verktyg, stegar och annat utanför huset, plocka in dessa varje dag och lås in, ligger de ute kan tjuvarna använda dessa för att ta sig in enklare.